Foglossning ??


Under graviditeten mjukas bäckenfogarna gradvis upp. Hormonförändringen i kroppen får ledbanden att bli slappare. Dessa ledband (ligament) liknar i vanliga fall ett styvt, tjockt gummiband. Ett hormon som heter relaxin och som kroppen producerar under graviditeten orsakar - vanligtvis omkring graviditetsvecka 30 -(är i vecka 29) att det inte längre finns några tjocka styva "gummiband" runt bäckenet, utan något annat som mer liknar ett tunnare, urtvättat gammalt gummiband. Detta har praktisk betydelse vid förlossningen, då bäckenet måste vidgas kraftigt för att barnet ska kunna komma fram.

Tror starkt att det är foglossning jag har nu, men får se vad jag gör åt det, är ju inte så farligt ännu! Men är ju tydligen inte så bra om man överanstränger sig eller??

Smärta över blygdbenet och i ljumskarna är de vanligaste symptomen. Du kan också få ryggsmärtor, smärtor i bakre delen av bäckenbenet eller höftsmärtor.(Har ju haft ont i vänstra höften länge) Det är vanligt med en skapande eller klickande känsla i området runt blygdbenet och smärtan kan röra sig nedåt lårens insida eller mellan benen. Smärtan förvärras ofta om du har benen brett isär, promenerar, går upp- eller nerför en trappa eller ändrar ställning dig i sängen. Den är ofta mycket värre på natten och kan göra att du sover dåligt. Det kan vara särskilt smärtsamt att gå upp på toaletten på natten.

Allt liknar allt för väl det jag känner, så vet inte hur jag ska göra! Får väl ringa och kolla kanske??
Känns lite fjompigt, men vill ju inte att det ska vara farligt för lillen heller... Så hmmm!!

Kommentarer
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: Visst är dom?? Om man ändå hade den talangen. Säger jag som har dansat i många år... :P

2011-02-10 @ 11:58:04
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: Nina

Det är inte farligt med foglossning men om du har verkliga problem så finns det stödbälten som brukar hjälpa.

2011-02-10 @ 16:08:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0