färg?

Smakråd ja tack!! Snälla ni, säg vilken färg som skulle vara finast på mig. Jag har nog bestämt mig men vill ändå kolla :D Ska färga håret i maj någon gång, men kanske blir tidigare. Vill att lillplutt kommer ut först. så vilken färg!?


Städning!

Ja gott folk just nu städar jag! Eller jag har satt igång dammsugaren så nu åker den runt och fixar till skiten åt mig! Härligt, tänk så bra man har det haha! Och bra, för jag får ju inte dammsuga, så lille vännen får fixat!
Jaha och idag har jag fixat en blogg design åt Sara :) Hoppas den blir bra sålänge. Ska ta kort på henne och lilla tindra i sommar. Då blir det fin fina bilder. Synd att jag inte kan göra det nu, men men! Sommaren är ändå bäst. Då kan man ju ha med sig fika med. ♥

Här har ni en länk till hennes blogg :) Läss läs läs nu! http://mammmasara.blogg.se/
Nu så ska jag äta något, men är mest dricka sugen. mmmm kall burk cola!!!!!! ge mig det nu!


Bite!

Vad jag blir ledsen, nu har birk och lilla baleo rykt ihop. Så det small om det! Mina små vovvar. Men men.
David har jack i handen suss med, och jag är bra arg! Vill inte att dom ska börja bråka, det har dom aldrig gjort!
Och varför ska dom börja nu! Mina bebisar :(

:)

Morning!! Fått salva till mina utslag nu, gött. Hoppas dom försvinner nu! Blir galen på dom! Inte haft en gnutta smink på mig i typ 3 veckor! Låter huden andas!

Väntar på david, jag ska faktiskt röra mig lite idag, vi ska till babyproffsen och köpa bilbarnstol! Kul, hihi!
Nu känns det lite närmre allt, ♥ vilket är en lättnad. Hoppas jag får svar om babysittern idag med! skulle bli så glad om det går i lås! Då är det inte mycket mer som behövs :D

Sen kanske jag ska få en ritplatta till datorn med :D Ska ju skaffa Illustrator GÖÖTTTTT!!

 


Suck!

Ingen toppen dag idag heller!! Trött, grinig, känns som man är inne i ett mörkt hål! Vill se slutet på det snart!
Igår var vi ju på sjukhuset igen, dom ringde oss och bad oss komma in igen. Så okej, vi åkte och fick vara där i 4 och en halv timme!!! Sammandragningar ja visst. men fick åka hem, varför skulle jag ens komma in?? Dom hade ju redan mätt dagen innan! och så fick jag göra det 2 gånger dagen efter igen ???

idag har mamma varit här med 2 sockerbullar till mig ♥ livet blev lite bättre!! Och en påse med maoam, och så hade hon köpte en liten body med tillhörande byxer jätte söta! Tack!

Nu ska jag försöka hitta på något att göra!! men har ju inget photoshop alls längre :(
så vad gör man!!


nu ger jag f*n i det här

varit hos läkaren på förlossningsavd idag, när vi kom dit fanns inga parkeringar alls. så david ställde sig bakom en annan bil som inte heller hade fått någon parkering. Det var många som inte kunde parkera! Dåligt...
sen när vi gick ut igen, då hade vi böter på 500 kr. TACK LAPPLISA! Tack så ****** mycket! Det är sjukt, tänk så skulle jag nu föda, skulle vi cirklerat runt parkeringen tills någon åkte då eller?? Vilket kan ta en stund! FACKK IT! Vilket roligt jobb dom måste ha,!

Sen väl på förlossningsavd, fick vi vänta 3kvart innan det kom in en barnmorska och kopplade på CTG maskinen på mig, Och hade nog den på mig i nästan en timme, sammandragningar efter varandra hela tiden.. Sen kom barnmorskan, och beklagade att vi fick vänta hela tiden. Dom hade minst 2 förlossningar samtidigt, vilket vi hörde. AJAJAJAJAJAJJJ, hon hade ont tror jag. Sen fick jag göra gyn undersökning för mätning av livmodertappen igen, och hon förklarade bra för mig. och den var stängd utifrån men hade sprickor från insidan för att bebis ligger och pressar på den. Så hon sa man kan mäta den till 2 cm pga det.

så fick sjukskrivningen förlängd tills den 15 mars. Och beodrad vila, alltså inte vara uppe och flänga hemma utan ligga och ta det lugnt.. Trött på det nu! och ska äta medicinen fram till v35, om jag hinner komma dit. Och har ringt kvinnohälsovården med, för att ta kontakt med min barnmorska. Hon måste beställa återbesök om 3 veckor till läkare. Sen ska jag fråga hur det blir med föräldrautbildningen. om jag får delta elelr inte. Skulle vara så tråkigt om jag missar den, den är ju lärorik med!

vill att bebis kommer ut frisk så jag kan få hålla den och ha den hos mig.. och så david får hålla den. och om den föds förtidigt kan den ju hamna i kuvös osv, orkar inte. kämpar för att inte bryta ihop här hemma.......


? ovis

Haft blogg torka!!! Och idag har jag haft sammanbrott som heter duga! Frustrerad arg och ledsen.. Vill kunna fixa och ordna hemma nu. men få ju inte det än. Får se vad läkaren säger imorgon.. Och om jag ska fortsätta med medecinen eller inte! Har hört att man kan få barnet anska tätt inpå när man slutat :S


Kläder till liten!!
Allt får inte rum i detta inlägg! Gör ett till :)love

Idag har alexandra varit hos mig hela eftermiddagen, tack älskade du ♥ Tiden gick snabbare. Och vi är så lika gumman!!!! Lika tjötiga, munnen går i ett, samma tankar åsikter haha, ja du :) myysss!! Ska beställa hem mer smyckes saker seeen kan vi pyssla lite hihi!!

Sen ikväll har mammi och linda varit här, hållit mi sällskap. David är med killkompisarna i växjö, det förtjärnar min bubbe ♥ och nu är jag rastlös... Och måste snart ta medecin igen, vid 2.30 undra om jag kan ta den vid 1?? så slipper jag vakna om en och en halv timme igen?? hmmmmmm

Imorgon ny dag, vill ha tisdag och läkarbesök. Vill få kliva ur sängen!!!  Så länge vårat lilla hjärta stannar en stund till i magen såå...


Best!

Hej på er!

Idag har jag beställt lite smyckessaker, nu känner jag att jag har tid att pyssla med mina smycken igen. Så ska göra armband nu första vevan, sen blir det halsband, barnsmycken, mobilsmycken, nyclekringar mm.
Har börjat med designen till den andra bloggen nu, inte hunnit göra flikar för kategorier än men det kommer. Under dagarna som kommer kommer jag få upp lite mera där.

Ska bli roligt att göra smycken igen, och ska beställa hem berlocker, hittade en sida där jag ska storhandla. Så om ni har speciella önskemål av berlocker kan jag leta till er. Nu ska det jobbas hihi, från sängen!
Här kommer en länk till min smyckesblogg:

http://handmadeforyou.blogg.se/
Vill ha!
SKRIK!

Under dagarna på förlossningen har jag hört många barn födas, hur mammorna kämpat skrikit, och sedan hör man det lilla barnskriket och tänker jaha en till ♥ vilken lycka dom måste känna,

Tänk att de snart är min tur, sjuk känsla pirrar i kroppen av det! Undrar hur jag komemr vara, hur jag hanterar det osv, och hur min david beter sig. Är säker på att det kommer bli bra, david är så omtänksam och kommer nog ta hand om mig !!


finaly!

Dagarna på sjukhuset har varit utmattande, Att strida mellan oro och inte veta vad som händer är förjävligt, man är så liten och hjälplös. När jag först kom in hade jag regelbundna värkar, men inte så höga, 2a daen var dom riktigt kraftiga och jag kände dem väldit väl. Fick 2 bricanyl sprutor, vilket gav hjärtklappning och darrningar. Sen har jag även börjat med likadana tabletter, så nu är värkarna/sammandragningana inte lika kraftiga och täta, Vilket är en lättnad. Under dagarna på sjukhuset har vi flera gånger per dag fått övervakas av ett så kallat CTG test, man sätter 2 band på maen med dosor på där en av dom mäter bebisens hjärtljud och den ahdra mina värkar. Och lillen där inne är livlig hihi, låter ofta scchhhshhss, men sen hörde man hjärtat igen.

Fick även se ett ultraljud, och lillen hade växt endel sen jag såg den sist ♥ Lilla älskling. Och david har varit hos mig varje natt, underbaraste man kan ha är han! Fy! Utan honom hade jag brytit ihop, men vi har båda hållit hoppet uppe och nu verkar det ha rätat till sig. Men är nästan helt säker på att den lilla tittar ut tidigare än den 26 april. men så länge du stannar minst 6 veckor till är jag nöjd.

Tiden...

För att fördriva min tid i sängen tänkte jag visa att vi har nästan allt till den lille nu ♥

Vagn:
(x) Vagn (Vi har kollat på en men ska kolla mer)
(x) Filtar
() Åkpåse
(x) Vagnleksak/Mobil
(x) Reflex
(x) Väsk hållare som man sätter på barnvagnen

Bil:
() Bilstol
(x) Solskydd

Sova gott:
(X)
Spjälsäng/Vagga
(x) Spjälskydd
(x)Madrass
(x) Täcke
(x) Kudde 
(x) Lakan
(x) Påslakanset
(X) Himmelsäng (sådan man har över vaggan)
(x) Gosedjur

Sköta om:
(x)
Skötbord
(x) Skötbädd/skötskydd
(x) Våtservetter
(x) Blöjor
(x) Blöjhink

Äta mat:
() Bröstpump
(x) Nappflaska
(x) Flaskborste
() Flaskhållare
(x) Nappar
(x) Amnings kupor
(x) Haklappar (svärmor köpt)
(x) Dreggelhaklappar


Bada:
(x) Badbalja
() Tvättlappar av frotté
(x) Babyolja
(x) Badcape


Kläder:
(x)
Bodies
(x) Dressar
(x) Mjukisbyxor
(x) Mössor
(x) Pyjamasar
(x) Strumpor

Kläder får man aldrig nog av, har massor hemma, men vill ändå skaffa massa nytt. Och man behöver ju massor till en lite bebis.

Mini-Apotek:

(x) Kräm mot röd bebisrumpa
() Näsdroppar för spädbarn
(x) Febertermometer
(x) Kräm mot torr hud
() Xylocain
(x) Babypuder

Övrigt:
(x) Filtar
() Amningskudde. kudde. (Vill ha en redan nu)
() Baby gunga(ska helst inte användas från början då bebisens rygg helst ska ligga rakt)
() Fårskinnspläd
() Förvaringsmöbel till bebiskläder
() Babygym
() Förvaringsmöbel till leksaker.
()Leksaker


Why?

Igår var jag hos läkaren på förlossningen. Fick höra bebis hjärta, samt mätte mina sammandragningar. Vilket jag har täta. Sen fick jag även göra VUL, Vaginalt ultraljud + vanligt ultraljud. Och bebis låg med huvudet ner redan, Inte undra på att mina revben är utsatta.

Men i alla fall, min livmodertapp är nästan borta, har bara 2 cm kvar på den och den ska vara ca 6 cm. Så blev sjukskriven, i 2 veckor till att börja med. Och måste vara säng liggandes hela tiden, vilket betyder att jag bara får resa mig ur sängen för att gå på toa. Kommer bli jobbigt men ack så nödvändigt, annars är lillen här. Allderles för tidit. Och det vill vi inte! Så min lilla älskade david har kopplat in playstation 3 i sovrummet, ordnat så alla kanalerna funkar här. ♥ Du är mitt allt!! Utan dig vad gjorde jag!! :(

Och har även massa böcker svärmor varit här med, allt för att tiden ska å snabbt. Och det tackar vi för.! Ska försöka mitt bästa med att bara ligga här. Rastlös. Och tänker. Fy om något skulle hända :(


Foglossning ??


Under graviditeten mjukas bäckenfogarna gradvis upp. Hormonförändringen i kroppen får ledbanden att bli slappare. Dessa ledband (ligament) liknar i vanliga fall ett styvt, tjockt gummiband. Ett hormon som heter relaxin och som kroppen producerar under graviditeten orsakar - vanligtvis omkring graviditetsvecka 30 -(är i vecka 29) att det inte längre finns några tjocka styva "gummiband" runt bäckenet, utan något annat som mer liknar ett tunnare, urtvättat gammalt gummiband. Detta har praktisk betydelse vid förlossningen, då bäckenet måste vidgas kraftigt för att barnet ska kunna komma fram.

Tror starkt att det är foglossning jag har nu, men får se vad jag gör åt det, är ju inte så farligt ännu! Men är ju tydligen inte så bra om man överanstränger sig eller??

Smärta över blygdbenet och i ljumskarna är de vanligaste symptomen. Du kan också få ryggsmärtor, smärtor i bakre delen av bäckenbenet eller höftsmärtor.(Har ju haft ont i vänstra höften länge) Det är vanligt med en skapande eller klickande känsla i området runt blygdbenet och smärtan kan röra sig nedåt lårens insida eller mellan benen. Smärtan förvärras ofta om du har benen brett isär, promenerar, går upp- eller nerför en trappa eller ändrar ställning dig i sängen. Den är ofta mycket värre på natten och kan göra att du sover dåligt. Det kan vara särskilt smärtsamt att gå upp på toaletten på natten.

Allt liknar allt för väl det jag känner, så vet inte hur jag ska göra! Får väl ringa och kolla kanske??
Känns lite fjompigt, men vill ju inte att det ska vara farligt för lillen heller... Så hmmm!!

off to work!

Morgon.. Dags att åka till jobbet! Ont i magen har jag haft inatt, och inte har det gått över! Och inte nog med det bebis ligger och trycker hårt på revbenen idag med!! aoooo!!


L'amour est le meilleur qui soit


hos mamma!!

Åkte till mamma lilla vid 3 tiden! :D Fick spatt hemma, så har ätit lite glass och så! Och imorgon ska jag till vmo och fika med mana! ♥ Fett fett!!


Stick!

Hallå på er.! Idag så vart det upp och hoppa vid halv 8 på morgonen, och ta och borsta huvvet och så vidare. För idag har vi varit hos barnmorskan! Ficka sticka mig i fingret 2 gånger, var så kall om fingrarna. Men men, sedan var det mätning av mage och lyssna hjärtljud, och lillen där inne var inte still vill jag säga, hon sa att det var en riktig vilde. Man hörde bara massa brus typ, men tillslut hann vi höra lite hjärtljud innan bebis började stålla sig igen!  Fast vi vet ju redan att den rör sig väldigtmycket, eller jag gör det i alla fall! ♥ Ligger fortfarande över kurvan, men det växer i bra takt ändå. Kanske blir en david bebis trots allt haha, stor och jävlig!! Men det får vi ju se då det!

Sedan har vi ätit frukost på donken med varm choklad såklart, gott... Och nu har jag alla hundarna inne, och lilla baleo ligger tätt intill mig hela tiden, han tycker dom andra 2 är riktigt jobbiga! Haha, och ja jag håller med honom, dom springer och leker i ett kör!! Så hoppas dom lugnar sig snart. Men dom är för härliga, man får så mycket kärlek av dom! Och vad man fäster sig vid dom! Sjukt att man kan älska ett djur så mycket! Ska ta och göra mig ett glas med mjölk nu, sen lägga mig och rita lite i paint hade jag tänkt haha!

 


fittttttidag!!!!!!!!!!!!!


Skulle knappast tro detta! Sov bort hela dagen, lipat som en hel poool!! Mått allmänt piss! Ingen rolig dag vill säga! Hoppas mina hormoner slutar förstöra allt. Men david kommer hem snart, tack gode gud. Behöver hålla om honom nu! ♥ Sen ska vi till mamma ändå! Äta lite, och så! JObb imorgon som gäller, hoppas jag slipper arga kunder! Det pallar jag inte med då!saft saft apelsin saft??

Ledig dag idag! Härligt, vilodag nr 1 eller nae, ska ner till rydaholm idag. David är hemma på lunch, ♥ ..
Så har lagat mat, och fixat. Ska ner till lillasyster och lillebror på skolan och hälsa på, sen hem till mammi! Får se vad jag hitta på där!! Vill att dagarna ska gå snabbt, men dom går liksom i sloowwmoo! Haha!

Har även bestämt mig för att jag ska låta luggen växa ut igen, trivs ändå bäst med lång lugg! Sen ska jag klippa mig på något nytt sätt, lite kortare och roligare! Och färga det ljusbrunt med olikfärgade slingor, vill vara en frech mamma! Eller?? Är ju snyggt med mörkt hår, men sommaren kommer ju, och i sommar ska jag sola! Träna ut och gå massor med bebis i vagnen! Varje dag!! Hör ni det. Ska göra det fast att det regnar, har ju ändå barnvagns överdrag! :) Och på måndag är det barnmorskan igen! Mäta mage mm, blir säkert blodprover som alltid.... Aja! Dags att klä sig lite nu! Pussss!


fika imorgon! NomNom!


Knakeliiknaakk!!


KärlekpåJobbet!

Kom till jobbet idag på morgonen och fick en glad överraskning, Våran lilla Tiina, hade köpt och lite gott.
Och jag fick självklart alkoholfritt ♥ Så himla goe!! Gud vad underbar du är!!!  Tack för att jag har så underbara arbetskamrater och vänne!!!  för att ni förgyller hela dagen!! Utan er på jobbet hade det inte varit lika roligt! Vi ska ha en hår smink bla bla kväll snart tycker jag!! Tid för oss utanför jobbet!!!
:D
RSS 2.0